Loonverschil tussen mannen en vrouwen bijna onveranderd

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het loonverschil tussen mannen en vrouwen is bijna onveranderd gebleven tussen 2016 en 2018. Het CBS onderzoekt tweejaarlijks het loonverschil tussen mannen en vrouwen binnen de overheid en het bedrijfsleven. 

Bij de overheid verdienden mannen in 2016 vijf procent meer dan vrouwen, in 2018 was dat vier procent. Er is dus slechts een magere verbetering te zien. In het bedrijfsleven bleef het verschil zeven procent. Over de langere termijn ziet het CBS wel iets verschil, maar als je de huidige trend door zou trekken zou het nog 25 jaar duren voor het loonverschil compleet opgelost is. 

In het onderzoek heeft het CBS rekening gehouden met en gecorrigeerd op factoren zoals parttime werken, ervaring en functie. Dit is dus meegenomen in de uiteindelijke conclusie. 

Lees hier meer over het onderzoek van het CBS.

%d bloggers liken dit: