Rebecca Gomperts meest invloedrijke vrouw 2020!

Naar de Top 100 van meest invloedrijke vrouwen in Nederland, die OPZIJ dit jaar alweer voor de twaalfde maal publiceert, wordt met belangstelling uitgekeken. Niet dat er geen andere toppen worden gepubliceerd – en ze zijn allemaal even belangrijk en allemaal met als doel het werk, de zichtbaarheid en de impact van vrouwen in onze maatschappij te vergroten. En wat een impact hadden vrouwen in dit bijzondere en extreme jaar!

En natuurlijk is daar de absolute nummer 1. En er was geen discussie over: Rebecca Gomperts, oprichter van Women on Waves, actievoerder voor vrij toegankelijke abortus, waar dan ook ter wereldwijd, is onze nummer 1. Dat Time Magazine het met ons eens is, is haar verdienste. En als iemand past bij onze definitie van invloedrijk, is het Rebecca Gomperts. De impact die zij heeft met de door haar opgerichte ‘mini- organisatie’, zoals ze het zelf noemt, is immens. En bovendien is het recht op zelfbeschikking voor vrouwen voor OPZIJ minimaal zo belangrijk als voor Gomperts. 

Dit is een fragment van de Top 100. De volledige lijst staat in het december/januari 2021 nummer van OPZIJ. Koop hier het complete papieren nummer. Of, als u het nummer digitaal wilt lezen, klik dan hier