Winnaar categorie Media Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen 2020: Fidan Ekiz


Fidan Ekiz (1976), presentator, is de winnaar van de Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen 2020 in de categorie media.

Zit helemaal in haar kracht bij De vooravond. Neemt zelf ook geregeld ferm stelling in. Maakte er een punt van dat het muisstil bleef na de onthoofding van een Franse geschiedenisleraar door een moslimextremist, terwijl Nederland massaal de straat opging om demonstreren voor Black Lives Matter. Rechts Nederland omhelst haar als verfrissend geluid bij de publieke omroep, maar NOS-baas Marcel Gelauff verbiedt zijn journalisten bij Ekiz aan de tafel te schuiven. Ook dit kaartte ze aan, en zodoende werd Gelauffs verbod onderwerp van nationale discussie. Well done, Ekiz!

De overige winnaars in de categorie media, op alfabetische volgorde:

Janine Abbring (1976), presentator, eindredacteur

Floortje Dessing (1970), programmamaker

Clarice Gargard (1988), journalist, programmamaker en presentator

Nikkie de Jager (1994), make-up artist, eigenaar YouTube- kanaal Nikkie Tutorials

Eva Jinek (1978), presentator

Saskia Noort (1967), schrijfster en columnist

Sheila Sitalsing (1968), journalist en columnist

Sioejeng Tsao (1992), activist en kunstenaar

Marianne Zwagerman (1969), columnist, dagvoorzitter

Dit is een fragment van de Top 100. De volledige lijst staat in het december/januari 2021 nummer van OPZIJ. Koop hier het complete papieren nummer. Of, als u het nummer digitaal wilt lezen, klik dan hier