Winnaar categorie Bedrijfsleven Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen 2020: Herna Verhagen

Herna Verhagen (1966), CEO en voorzitter van de raad van bestuur van PostNL, is de winnaar van de Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen 2020 in de categorie bedrijfsleven.

Ze is geroemd om haar intelligentie, gestructureerde aanpak en analytische kwaliteiten. Post NL-topvrouw Verhagen had het dit jaar vanwege de coronacrisis drukker dan ooit. Maar het is sterk de vraag of zij daaronder lijdt, want ze is een efficiënte werker en kan problemen razendsnel doorgronden. ‘Op een email heb je binnen een half uur antwoord. Als je belt krijg je altijd een sms’je: “ik bel je terug”, aldus een generatiegenoot in het Financieele Dagblad. PostNL heeft in het derde kwartaal 16,8 procent meer pakketjes bezorgd dan een jaar eerder. Verhagen leidde dit in goede banen, en bekommerde zich om de gezondheidsrisico’s van de 50.000 werknemers van PostNL. Ze is dit jaar ook benoemd tot lid van de internationale adviesgroep van de NAVO, die gaat nadenken over hoe het militaire bondgenootschap efficiënter kan opereren en een grotere politieke rol kan spelen. Ze is hiernaast ook commissaris bij ING Groep, Rexel S.A, het Concertgebouw en lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Haar fikse portefeuille aan nevenfuncties, is illustratief voor haar hoge energie-level en ijzeren discipline. Ontspannen doet Verhagen door te tuinieren en tijdens kampeervakanties in Frankrijk.

De overige winnaars in de categorie media, op alfabetische volgorde:

Barbara Baarsma (1969), directievoorzitter Rabobank Amsterdam, bijzonder hoogleraar Marktwerking en mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam, kroonlid Sociaal Economische Raad

Simone Brummelhuis (1965), oprichter van
The Next Women, oprichter en fund director van het Borski Fonds

Marit van Egmond (1973), CEO Albert Heijn

Hanneke Faber (1969), president foods & refreshment Unilever

Petri Hofsté (1961), beroepscommissaris

Annette Mosman (1967), lid raad van bestuur APG, lid raad van commissarissen Ajax, bestuurslid NOC*NSF

Edith Schippers (1964), president van DSM Nederland

Marian Spier (1971), sociaal ondernemer, oprichter Tedx AmsterdamWomen

Ingrid Thijssen (1968), voorzitter VNO-NCW.

Dit is een fragment van de Top 100. De volledige lijst staat in het december/januari 2021 nummer van OPZIJ. Koop hier het complete papieren nummer. Of, als u het nummer digitaal wilt lezen, klik dan hier