Winnaar categorie Bedrijfsleven Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen 2020: Herna Verhagen

Herna Verhagen (1966), CEO en voorzitter van de raad van bestuur van PostNL, is de winnaar van de Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen 2020 in de categorie bedrijfsleven.

Ze is geroemd om haar intelligentie, gestructureerde aanpak en analytische kwaliteiten. Post NL-topvrouw Verhagen had het dit jaar vanwege de coronacrisis drukker dan ooit. Maar het is sterk de vraag of zij daaronder lijdt, want ze is een efficiënte werker en kan problemen razendsnel doorgronden. ‘Op een email heb je binnen een half uur antwoord. Als je belt krijg je altijd een sms’je: “ik bel je terug”, aldus een generatiegenoot in het Financieele Dagblad. PostNL heeft in het derde kwartaal 16,8 procent meer pakketjes bezorgd dan een jaar eerder. Verhagen leidde dit in goede banen, en bekommerde zich om de gezondheidsrisico’s van de 50.000 werknemers van PostNL. Ze is dit jaar ook benoemd tot lid van de internationale adviesgroep van de NAVO, die gaat nadenken over hoe het militaire bondgenootschap efficiënter kan opereren en een grotere politieke rol kan spelen. Ze is hiernaast ook commissaris bij ING Groep, Rexel S.A, het Concertgebouw en lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Haar fikse portefeuille aan nevenfuncties, is illustratief voor haar hoge energie-level en ijzeren discipline. Ontspannen doet Verhagen door te tuinieren en tijdens kampeervakanties in Frankrijk.

%d bloggers liken dit: