Winnaar categorie Non-Profit Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen 2020: Rebecca Gomperts

Rebecca Gomperts (1966), arts, activist, oprichter Women on Waves en Women on Web, is de winnaar van de Top 100 Meest Invloedrijke Vrouwen 2020 in de categorie non-profit.

Gomperts is volgens Time Magazine een van de invloedrijkste mensen ter wereld. De bekende activist voor vrouwenrechten voert al decennialang strijd voor een veilige abortus, onder meer met haar abortusboot. Omdat vrij toegankelijke abortus wereldwijd onder druk staat, en waar verscheidene Amerikaanse staten nogal een rol in spelen, is de uitverkiezing opmerkelijk. “Ik vind het zeer interessant dat Time deze keuze heeft gemaakt. Er staan meer mensen op de lijst die zich inzetten voor mensenrechten, de Hongkongse activist Nathan Law bijvoorbeeld, en documentairemaakster Waad al Kateab, die de oorlog in Syrië filmde. Time heeft kennelijk besloten dat invloed niet alleen gaat over macht, maar ook over het verzet tegen machtsmisbruik. Dat is een statement.” (Trouw)

%d bloggers liken dit: