Mariëtte Hamer: Dieheart

Eind vorig jaar ontving Mariëtte Hamer (1958) de Joke Smit-prijs. Terecht, want zij zet zich haar hele carrière al in voor de emancipatie van vrouwen. Eerst als Kamerlid en fractievoorzitter van de PvdA, maar ook in haar huidige rol als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) blijft ze haar ogen strak op de bal houden. Met als emancipatoir hoogtepunt vorig jaar het positieve advies aan de regering voor een vrouwenquotum. Maar hoe staat het daar nu mee? Door de coronacrisis lijkt het voor de politiek niet de hoogste prioriteit te hebben. Tijd voor een gesprek over het quotum, kinderopvang, gelijke beloning en natuurlijk corona. En we hebben nog wel een verlanglijstje. OPZIJ ging op de koffie bij Mariëtte thuis in Maassluis.

Door Irene Berbee
%d bloggers liken dit: