Sex and the City krijgt vervolg

De tv-serie Sex and the City krijgt een vervolg. HBO gaat een nieuwe serie maken waarin Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis zullen terugkeren als Carrie, Miranda en Charlotte. Actrice Kim Cattrall, die in het origineel de rol van de vrijgevochten Samantha speelde, is niet van de partij.

De nieuwe serie zal And just like that heten en volgt het leven van de drie vriendinnen, die nu in de vijftig zijn. In eerste instantie maakt HBO tien afleveringen van een half uur, die dit voorjaar opgenomen worden.

De serie Sex and the City werd uitgezonden van 1998 tot 2004. De serie was taboedoorbrekend vanwege de openhartige manier waarop het seksleven van de vrouwen aan bod kwam. En met succes: de serie won acht Golden Globes en zeven Emmy’s en kreeg twee bioscoopfilms.

Vanaf het begin kon SATC ook rekenen op kritiek. De serie zou onder meer te wit, racistisch en heteronormatief zijn. Cynthia Nixon: ‘Vanaf het begin was er de vraag of de serie nu feministisch was of niet. Ik vond dat altijd een stomme vraag, natuurlijk is het een feministische serie. Maar ik denk dat er veel tekortkomingen van de feministische beweging in zitten. Witte, rijke dames die vechten voor hun empowerment, in een soort bubbel.’

%d bloggers liken dit: