Foute vrouw: Ghislaine Maxwell

Niets menselijks is de vrouw vreemd. Net zoals er foute mannen zijn, zijn er ook liegende, bedriegende en mishandelende vrouwen. Maar omdat er maar weinig vrouwen aan de top van de piramide zitten, blijven foute vrouwen vaak uit het publieke oog en is de schade die ze kunnen aanrichten beperkter. Een uitzondering is Ghislaine Maxwell (1961), de Britse socialite die een bevoorrecht leven leidde tussen de rijken en machtigen op aarde, maar nu gevangen zit. Ze wordt ervan verdacht dat ze zedendelinquent Jeffrey Epstein en zijn connecties van minderjarige meisjes voorzag, en ze zelf soms ook misbruikte. Waar ging het mis met haar?

Geen vrouw wekt vermoedelijk momenteel zoveel weerzin als Ghislaine Maxwell die ervan wordt beschuldigd dat zij de rechterhand was van de misbruikende multimiljonair Jeffrey Epstein. Zij was de spil in een netwerk van jonge, vaak minderjarige meisjes, die aan zijn ongeremde seksuele wensen moesten voldoen. Maxwell ronselde de tieners, verlokte ze tot seks met hem, met zijn machtige connecties, en soms ook met haarzelf. Het is voor velen onbegrijpelijk hoe dit georganiseerde seksuele misbruik op zo’n grote schaal jarenlang ongestraft kon plaatsvinden, terwijl velen ervan wisten, ook de FBI en de openbaar aanklagers, maar dat iedereen zich liet intimideren door Epsteins macht en geld.

Dit is een fragment uit het artikel ‘Foute vrouw: Ghislaine Maxwell’ van Alies Pegtel. Het volledige stuk staat in het december/januarinummer 2021 van OPZIJ. Koop hier het complete nummer.