Luistertip: rockband Dea Matrona

Begin je eenmaal met het kijken van de muziekvideo’s van de Noord-Ierse rockband Dea Matrona, dan kun je niet meer stoppen. Van eigen nummers tot weergaloze covers van onder meer Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Van Morrison en Fleetwood Mac, de dames van Dea Matrona draaien er hun hand niet voor om.

De driekoppige band ontstond in 2018 en bestaat uit Mollie McGinn (vocals en gitaar), Orlaith Forsythe (vocals en gitaar) en Mamie McGinn (drums). De naam Dea Matrona is een verwijzing naar een Keltische godin. Mollie: ‘We leggen niet de nadruk op het feit dat we een girlband zijn. We kozen deze naam zodat we niet ‘The Chicks’ of iets dergelijks zouden worden genoemd’.

De meiden ontmoetten elkaar op school en begonnen algauw samen muziek te maken. Door hun passie voor de seventies, die duidelijk naar vorne komt in zowel hun muziek als hun kledingstijl, omschrijven ze de groep dan ook als ‘flares with rock & roll’. Ze laten zich vooral inspireren door ‘de grote vrouwen uit de klassieke rock’. Hiermee hopen ze tegenwicht te bieden aan het huidige ‘overgeproduceerde en oversynthetische muzikale klimaat’.

In hun nieuwste plaat ‘Make you my star’ hoor je dan ook een beetje Debbie Harry, Stevie Nicks en Led Zeppelin en zelfs een tikje Joni Mitchell. Het nummer werd geproduceerd door Dea Matrona zelf en gemasterd door Jon Astley, die onder meer werkte met namen als The Who en ABBA.

Je vindt Dea Matrona op Facebook, Spotify en Youtube.

%d bloggers liken dit: