Kort nieuws week 3: Greta Thunberg trolt Trump en krijgt eigen postzegel, vrouwen brengen vaccin naar Noord-Alaska

Greta Thunberg trolt Trump op Twitter

Wie het laatst lacht… Greta Thunberg plaatste deze week een foto van een vertrekkende president Trump en schreef erbij ‘Hij lijkt een heel gelukkige oude man die uitkijkt naar een stralende en prachtige toekomst. Zo leuk om te zien!’

Na Thunberg’s emotionele toespraak bij de Verenigde Naties in 2019, gebruikte Trump bijna dezelfde woorden om haar belachelijk te maken: ‘Ze lijkt een heel gelukkig jong meisjes dat uitkijkt naar een stralende en prachtige toekomst. Zo leuk om te zien!’ Thunberg leek er niet erg mee te zitten en veranderde destijds haar Twitterbio in ‘Een heel gelukkig meisje dat uitkijkt naar een stralende en prachtige toekomst.’

…en krijgt haar eigen Zweedse postzegel

Greta Thunberg komt in haar kenmerkende gele regenjas op een nieuwe Zweedse postzegel. De nieuwe set bestaat uit tekeningen van verschillende Zweedse beroemdheden, waaronder ook Zlatan Ibrahimovic en Greta Garbo. Kristina Olofsdotter, hoofd van de afdeling postzegels bij de Zweedse post: ‘We hopen dat wij als groot bedrijf extra licht kunnen laten schijnen op de zo belangrijke klimaatkwestie, met behulp van een kleine postzegel.’

Vrouwelijke medici brengen vaccins naar afgelegen gebieden in Alaska

Een team van medisch personeel, dat geheel bestaat uit vrouwen, bezorgt eigenhandig het coronavaccin in de ijskoude, meest afgelegen gebieden van Noord-Alaska, waar slechts een paar uur per dag daglicht is. Met een sneeuwscooter bezoeken en vaccineren zij ouderen en kwetsbaren in het gebied.

Twee Afghaanse vrouwelijke rechters gedood in Kabul

In de Afghaanse hoofdsatd Kabul zijn twee vrouwelijke rechters van het Hooggerechtshof doodgeschoten. Niemand heeft de aanslag tot dusver opgeëist, de Taliban ontkennen iedere betrokkenheid. Afghanistan, waar vrouwen tijdens het schrikbewind van de Taliban (1996-2001) van scholen en universiteiten werden geweerd, telde vorig jaar 250 vrouwelijke rechters.

%d bloggers liken dit: