Zondag 7 Maart De Balie: Speech Battle Kamala Harris

Het is 8 maart 2022, Joe Biden is wegens gezondheidsproblemen afgetreden en Kamala Harris is beëdigd als eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Verplaats je in Kamala Harris en schrijf haar vlammende speech voor de achtste editie van de Speech Battle, georganiseerd door De Balie en deBuren.

Op zondag 7 maart vindt de finale plaats van deze schrijfwedstrijd. Tijdens de avond analyseren we de kracht van woorden en nemen we de stand van vrouwenrechten in de EU onder de loep.

De opdracht
Kamala Harris is beëdigd als eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Tijdens haar eerste bezoek aan Europa geeft ze in de Amsterdamse ArenA een toespraak tijdens een speciale bijeenkomst van de jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties. De aanwezige jongeren zijn afkomstig uit de hele wereld en tussen de 18 en 25 jaar. Het thema van haar speech is: “Is het nog nodig om op 8 maart internationale vrouwendag te vieren?”. Schrijf haar speech; in het Nederlands, maximaal 1000 woorden.

Lees hier meer over de voorwaarden en hoe je mee kunt doen.