Kort nieuws week 4: Estland heeft vrouwelijke president én premier, wet voor meer vrouwen in bedrijfstop NL had te weinig effect

Estland eerste land ter wereld met vrouwelijke president én premier
Deze week werd Kaja Kallas in Estland benoemd tot premier. Haar kabinet heeft zeven vrouwelijke ministers (46,7%), het record in Estland tot nu toe. Estland is het eerste land ter wereld waar zowel de president als de premier vrouw is. Lees hier meer.

Janet Yellen benoemd als eerste vrouwelijke minister van Financiën VS
En nog meer vrouwen aan de top, want in de VS heeft de Senaat ingestemd met de benoeming van Janet Yellen als minister van Financiën. Het is in de VS de eerste keer dat een vrouw deze positie bekleedt. Lees hier meer.

Wet voor meer vrouwen in bedrijfstop had te weinig effect
En intussen in Nederland: de nieuwste Bedrijvenmonitor Topvrouwen 2020 komt tot de conclusie dat de huidige wetgeving voor meer vrouwen in de bedrijfstop niet goed genoeg werkt. Een quotum is volgens de Bedrijvenmonitor Topvrouwen de enige oplossing. Lees meer.

Zestienjarige Maya Weug eerste vrouwelijke coureur bij Ferrari
De zestienjarige jarige Maya Weug is als eerste vrouwelijke coureur toegelaten tot de Ferrari Driver Academy. Ze won een scoutingwedstrijd op het testcircuit van Maranello. Weug zal het komende jaar meedoen in een F4-kampioenschap, de eerste stap naar de Formule 1. De laatste vrouwelijke F!-coureur was de Italiaanse Lella Lombardi in 1976. Lees meer.