Kort nieuws week 6: Vrouwenrechtenactiviste Loujain Al-Hathloul vrijgelaten, verzet tegen God als ‘Hij’ houdt aan

Saoedische activiste Loujain Al-Hathloul vrijgelaten
De Saoedische vrouwenrechtenactiviste Loujain Al-Hathloul is vrijgelaten. De 31-jarige Al-Hathloul streed voor het recht om te mogen autorijden voor vrouwen en voor afschaffing van het mannelijke voogdijschap. In 2018 werd ze gearresteerd, ironisch genoeg slechts enkele weken voor het verbod op autorijden voor vrouwen werd opgeheven. Pas in 2021 werd ze veroordeeld tot bijna zes jaar gevangenisstraf, waarvan bijna drie jaar voorwaardelijk. Tijdens haar rechtszaak vertelde ze over marteling en misbruik tijdens de verhoren. Overigens meldt haar familie dat Al-Hathloul niet vrij is: ze mag Saoedi-Arabië niet verlaten.

%d bloggers liken dit: