Gamechanger Renske Leijten: ‘Ik heb tegen die ouders gezegd: ik laat niet los. Ik ga jullie helpen tot het gaatje.’

Renske Leijten (1979) is als sinds 2006 Tweede Kamerlid voor de SP en zal dus al aan haar vijfde termijn beginnen na de verkiezingen van 17 maart. Na twaalf jaar met veel verve de portefeuille zorg te hebben beheerd, kreeg ze na de laatste verkiezingen financiën, de euro en Europa namens de SP onder haar hoede. Dat deed ze weer net zo overtuigend en ze beet zich samen met Pieter Omtzigt van het CDA vast in de toeslagenaffaire, waardoor er na het vernietigende eindrapport eindelijk gerechtigheid gloort aan het einde van de pikdonkere tunnel voor de betrokken ouders. Renske staat tweede op de lijst en zal ongetwijfeld nog meer voorkeursstemmen krijgen dan bij de vorige verkiezingen. OPZIJ sprak met deze bevlogen en fanatieke politica over haar persoonlijke ambities en haar hoop voor de politiek.

%d bloggers liken dit: