Ayaan Hirsi Ali komt met nieuw controversieel boek ‘Prooi’

De ondertitel vertelt precies waar het over gaat: ‘Immigratie, islam en de erosie van vrouwenrechten’. In het boek vertelt Hirsi Ali de aangrijpende verhalen van vrouwen in Europa die slachtoffer werden van seksuele intimidatie en seksueel geweld door mannen, in het bijzonder migranten.

Hirsi Ali stelt dat de huidige immigratie een gevaar is voor de rechten en de veiligheid van vrouwen in Europa, maar dat er te weinig over wordt gepraat uit angst voor racist of extreem-rechts te worden uitgemaakt. Het probleem wordt daarmee ontkend.

In het betoog haalt ze verschillende verhalen aan van vrouwen die te maken kregen met seksuele intimidatie en seksueel geweld, waaronder zaken waarin het massaal misging, zoals op Oudjaarsdag 2015 in Keulen. Ze vult de persoonlijke getuigenissen aan met cijfers en feiten en kritiek op het huidige immigratiebeleid van Europese landen.

Ze pleit onder meer voor het versimpelen en doorzichtiger maken van de huidige immigratiewetgeving en het koppelen van de verblijfsstatus aan het hebben van een baan. Ze is niet tegen immigratie, maar vindt wel dat er beter gekeken moet worden naar wie er wel en niet een verblijfvergunning krijgen.

Meer weten? Ayaan Hirsi Ali gaf deze week een uitgebreid interview aan Trouw, dat lees je hier. Ook was ze te horen in het programma Met het oog op morgen op Radio 1, luister het gesprek hier terug.

%d bloggers liken dit: