Mark Rutte: “Ik ben voor het vrouwenquotum net als Ockje Tellegen. Mijn partij is tegen maar ik ben voor.”

Bovenstaande uitspraak deed premier Mark Rutte tijdens een online huiskamerbijeenkomst in Benoordenhout bij VVD-Tweede Kamerlid Ockje Tellegen. OPZIJ verwelkomt deze opmerkelijke draai van de premier net voor de Internationale Vrouwendag en kijkt vol belangstelling uit naar wat dat in de praktijk, na de verkiezingen van 17 maart a.s., zal gaan inhouden voor de formatie. Zie ook de bijlage bij dit bericht.

OPZIJ presenteert het uit-de-schaduw-kabinet


Om te voorkomen dat de premier teruggrijpt naar zijn uitspraak uit 2017, bij de formatie van Rutte III: “Ik had graag meer vrouwen willen hebben. Maar uiteindelijk geldt: we gaan voor de beste mensen. Het is wat het is,” en we weer een kabinet vol met Wiebes’en, Zijlstra’s en andere brokkenmakers krijgen, heeft OPZIJ alvast wat voorwerk gedaan en presenteert daarom in het nieuwe speciale verkiezingsnummer het uit-de-schaduw-kabinet.

Bestel uw exemplaar hieronder. Of beter: neem direct een abonnement