Kort nieuws week 10: Huisarts op Urk schrijft omstreden spijtpillen voor bij abortus, voor het eerst vrouwelijke kunstenaars in eregalerij Rijksmuseum

Huisarts op Urk schrijft medisch riskante spijtpillen voor bij abortus
Een huisartsenpraktijk op Urk schrijft recepten uit voor medisch riskante ‘spijtpillen’ aan vrouwen die een abortus hebben ondergaan. Dat blijkt uit onderzoek van Investico. Vrouwen kunnen deze zeer omstreden pillen krijgen nadat zij door anti-abortusdemonstranten worden overgehaald om hun behandeling alsnog ongedaan te maken. Lees meer.

Voor het eerst werk van vrouwelijke kunstenaars in eregalerij Rijksmuseum
Voor het eerst in de geschiedenis komen er in de eregalerij van het Rijksmuseum werken te hangen van vrouwelijke kunstenaars. Het gaat onder meer meer om doeken van Judith Leyster, Gesina ter Borch en Rachel Ruysch. Lees meer.

Zusternetwerk voor hulp bij abortus in Polen
Door de recente aanscherping van de Poolse abortuswet is er in het land een zo goed als totaalverbod op abortus. In dit artikel van De Groene lees je over het groeiende zusternetwerk, waarbij vrouwen elkaar steunen en van informatie voorzien, bijvoorbeeld over verzending van abortuspillen en mogelijkheden voor een abortus in het buitenland.

Onderzoek: bijna alle jonge vrouwen in het VK krijgen te maken met seksuele intimidatie
De 33-jarige Britse Sarah Everard verdween spoorloos op de avond van 3 maart. Afgelopen woensdag werd haar lichaam teruggevonden in een bos. Door haar dood laaide het debat op over geweld tegen vrouwen, zeker ook omdat de gearresteerde verdachte een politieagent is. Volgens The Guardian, die zich baseert op onderzoek van UN Women, zegt 97% van de vrouwen tussen de 18 en 24 jaar wel eens te maken hebben gehad met seksuele intimidatie.

%d bloggers liken dit: