Feyenoord gaat meedoen aan Eredivisie Vrouwen

Vanaf volgend seizoen gaat Feyenoord (eindelijk) deelnemen aan de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. ‘Dit is wat Feyenoord moet zijn: een club waar iedereen, man én vrouw, zich mee kan identificeren.’

feyenoord vrouwen 1

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, kijkt ernaar uit om op het hoogste niveau uit te komen. ‘In 2019 wilden we binnen twee jaar naar de Eredivisie Vrouwen, dus het is mooi dat we die belofte waar hebben kunnen maken. Jongens kunnen al sinds jaar en dag dromen van een optreden in Feyenoord 1 en vanaf volgend seizoen is diezelfde droom reëel voor duizenden meiden. Dat is ook wat Feyenoord moet zijn: een club waar iedereen, man én vrouw, zich mee kan identificeren.’

‘Dit is de logische vervolgstap van vier jaar hard werken,’ zegt Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord. ‘Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen thuishoort.’

Volgens Joris van Dijk, commercieel directeur van Feyenoord, opent deelname aan de Eredivisie Vrouwen veel deuren. ‘Het is indrukwekkend hoe vrouwenvoetbal de laatste jaren is gegroeid in Nederland. De interesse van voetbalsters, supporters en zakelijke relaties neemt ieder jaar toe. Dat sterkt ons in de beslissing om mee te doen op het hoogste nationale niveau. Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen is in onze ogen een groeibriljant, waarbij we hopen op enthousiasme van onze achterban in de volle breedte. Het is in ieder geval een prachtig signaal dat de drie partners die op onze tenues zichtbaar zijn – EuroParcs, TOTO en adidas – deze stap voorwaarts voor ons vrouwenvoetbal volledig omarmen.’