Family Affairs met Karin Slaughter

Een interview met Karin door Nina Klaassen

Karin Slaughter

Waar de meeste mensen moeite hadden tijdens de lockdown productief te blijven, schreef Karin Slaughter (1971) onvermoeibaar door. Niet alleen schreef ze haar nieuwe boek Valse getuige tíjdens de pandemie, maar ze situeerde haar verhaal ook in de pandemie. Dat maakt het een van de eerste boeken ooit waarin corona onderdeel van het verhaal is.

LET OP: en na het interview volgt een voorpublicatie van vijf pagina’s!

‘Callie wiste het zweet van haar voorhoofd. De zon was al een uur onder, maar het was nog steeds stikheet in huis. De airco kon er niet tegenop. De oven had de keuken in een sauna veranderd. Alles voelde plakkerig en vochtig, ook Trevor en zijzelf. Ze draaide de kraan open. Het koude water was onweerstaanbaar. Ze spatte het tegen haar gezicht, en tot Trevors grote pret sprenkelde ze ook een beetje in zijn nek. Nadat het gegiechel was bedaard, stelde Callie de kraan bij om de spaan schoon te spoelen, die ze in het afdruiprek naast de schone vaat van het avondeten plaatste. Twee borden. Twee glazen. Twee vorken. Een mes om Trevors hotdog mee in stukjes te snijden. Een theelepel voor een scheutje worcestershiresaus bij de ketchup. Trevor reikte haar de kom aan om af te wassen. Zijn lippen krulden naar links toen hij lachte, net als bij zijn vader. Hij stond zo vlak naast haar, dat hij haar met zijn heup raakte.

‘Heb je op het glas van het aquarium getikt?’ vroeg ze. Hij keek op. Heel even zag ze iets sluws in zijn ogen opblinken. Sprekend zijn vader. ‘Je zei dat het beginnersvissen waren. Dat ze waarschijnlijk toch dood zouden gaan.’

Lees erover in de nieuwe OPZIJ, het zomernummer. Koop OPZIJ in de winkel of bestel OPZIJ via de website.

Neemt u een jaarabonnement voor € 41,50? Dan krijgt u Hedy d’Ancona’s nieuwe boek ‘Vrolijk verval’ cadeau.