AMREF Flying Doctors: vergeet het romantische beeld van knappe dokters in kleine vliegtuigjes die ze zelf besturen…

Door Marianne Verhoeven

Zo gaat het inmiddels echt, in Afrika

AMREF Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Vergeet het romantische beeld van knappe dokters in kleine vliegtuigjes – die ze zelf besturen, zoals ooit de Australische tv-serie ons voorspiegelde. AMREF leidt zorgverleners in Afrika op, biedt basiszorg, geeft voorlichting en is gesprekspartner voor Afrikaanse overheden om blijvende verbeteringen in de gezondheidszorg te kunnen realiseren. Dat dit in de wereldwijde pandemie, die zoals we weten ook in Afrika hard toeslaat, harder nodig is dan ooit, onderstreept Patricia Vermeulen (1975), sinds 2015 directeur van deze organisatie. Een interview.

Lees erover in de nieuwe OPZIJ, het zomernummer. Koop OPZIJ in de winkel of bestel OPZIJ via de website.

Neemt u een jaarabonnement voor € 41,50? Dan krijgt u Hedy d’Ancona’s nieuwe boek ‘Vrolijk verval’ cadeau.