Tina: de Tina Turner Musical. Een interview met Katori Hall, activist, toneelschrijver en actrice

Door Nina Klaassen

Katori Hall (1981) is activist, toneelschrijver, actrice én het creatieve brein achter Tina: de Tina Turner Musical, over het leven van de Amerikaanse rockster. Het is voor Hall de eerste keer dat ze een musical schreef, maar het blijkt een groot succes. De musical is genomineerd voor twaalf Tony’s, waaronder een voor Best Musical en Best Book of a Musical. Naast de musical is er nu ook TINA, de documentaire. De documentaire bevat interviews met Tina Turner zelf, maar ook met degenen die dicht bij haar stonden en geeft een uniek kijkje in het leven van het muziekicoon. OPZIJ sprak Katori over werken met Tina Turner en de hartverscheurende momenten uit de documentaire.

Lees erover in de nieuwe OPZIJ, het zomernummer. Koop OPZIJ in de winkel of bestel OPZIJ via de website.

Neemt u een jaarabonnement voor € 41,50? Dan krijgt u Hedy d’Ancona’s nieuwe boek ‘Vrolijk verval’ cadeau.