Cécile Huijnen over de rock-‘n-roll van de klassieke muziek en het meeste sex, drugs and rock-‘n-roll-moment dat ze heeft meegemaakt.

In de bundeling van haar columns voor Radio 4 laat Cécile Huijnen zien dat de wereld van de klassieke muziek lang niet zo saai en ingezakt is als we denken. In haar columns doet de violist en concertmeester een boekje open over hoe het er echt aan toegaat in de orkestbak, in de repetitieruimte en in de concertzaal. Een van haar anekdotes:

‘Maar deze is vaak gememoreerd: Tijdens een tournee in de jaren negentig met een ensemble op Hawaï belandden we ’s middags met zijn allen in een bubbelbad in de tuin van het hotel, met grote plastic bekers bier.

s Avonds aangeschoten het podium op. Na afloop weer terug in het bubbelbad. Het uitchecken de ochtend erna duurde erg lang. Bleek dat er nogal wat musici een rekening voor 18+ kanalen moesten betalen…….’

Lees erover in de nieuwe OPZIJ, het zomernummer. Koop OPZIJ in de winkel of bestel OPZIJ via de website.

Neemt u een jaarabonnement voor € 41,50? Dan krijgt u Hedy d’Ancona’s nieuwe boek ‘Vrolijk verval’ cadeau.