Billy Eilish: ‘“Ik maak me zorgen om de wereld, bro. Het sneeuwde laatst in Los Angeles. Dat is verkeerd, dude. Het hoort daar niet te sneeuwen’.

Toen de dertienjarige Billie Eilish in 2015 haar nummer Ocean Eyes op de streaming service Soundcloud uploadde, viel haar talent gelijk op bij het grote Interscope Records. De jonge Eilish drukte vervolgens in ongekend tempo haar stempel op de muziekwereld en groeide uit tot een superster door haar bijzondere stem, uitzonderlijke talent en opvallende stijl, waarbij haar groene haar iconische proporties kreeg.

DOOR LISETTE ALBERTI

Op zeventienjarige leeftijd schreef de Amerikaanse geschiedenis toen ze de tweede artiest – en jongste – ooit werd die de vier grootste Grammy categorie n won: Best New Artist, Record of the Year, Song of the Year én Album of the Year.

Ondertussen heeft ze drie albums uitgebracht, alle drie geproduceerd en geschreven met haar broer Finneas: Don’t Smile at Me, When We Fall Asleep, Where Do We Go? en Happier Than Ever.

Lees erover in de nieuwe OPZIJ, het zomernummer. Koop OPZIJ in de winkel of bestel OPZIJ via de website.

Neemt u een jaarabonnement voor € 41,50? Dan krijgt u Hedy d’Ancona’s nieuwe boek ‘Vrolijk verval’ cadeau.