Ons jaarlijkse Topvrouwen-nummer

Tja. En dan zijn we nu 12 maanden verder.


De massavaccinaties kwamen er, eerst was er sprake van chaos maar eenmaal op gang werd het snel beter. Ons leven ging langzaam maar zeker weer wat meer open, we konden weer reizen want opeens bleek dat Europa soms wel slagvaardig kan zijn. Maar ook zien we een onverwacht groot nieuw probleem, de mensen die zich, op allerlei gronden weigeren te laten vaccineren. Termen als 1G, 2G en 3G raken ingeburgerd, klinische bewoordingen voor wat gewoon nóg een tweedeling lijkt te worden. De eerste Europese landen stellen al een vaccinatieplicht in. In Den Haag houden ze vol dat daarvan in ons land – waar we alles beter en intelligenter doen – geen sprake zal zijn. Maar ja, dat is Den Haag Vandaag. En dan heb ik het nog niet eens over de nieuwe variant.


Intussen kreeg Sigrid Kaag haar gewenste en ook verwachtte veel grotere mandaat van de kiezers maar lijkt haar wens om de eerste vrouwelijke premier te worden net zo realistisch als de vorming van een nieuw kabinet, nog dit jaar.


Toch houden we Hoop. Want aan één ding wordt niet meer getornd, OPZIJ wordt in 2022 50 jaar. Die gelegenheid gebruiken we om de Top 100 in dit jaar terug te brengen tot een Top 50. Kritisch gekeken hebbende naar de 10 sectoren die we elk jaar gebruikten, kwamen we tot de conclusie dat een aantal zo langzamerhand wel kon worden samengevoegd.


Het levert een voor velen van u ongetwijfeld verrassende Nummer 1 op. De vrouw die dacht: ‘dit klopt niet’. En daarmee de toeslagenaffaire aan het rollen bracht.