Sheila Sitalsing in OPZIJ: ‘Het gemak waarmee Wopke (kaaklijn! Geschikt!) Hoekstra door vriend en vijand als uitdager van Rutte werd gezien.’

Van het vrouwenquotum voor bestuursfuncties kun je van alles vinden – vrouwen zijn geen vissen, ik wil niet gevraagd worden vanwege mijn gender, o nee geen excuustruus-quotum, et cetera, et cetera, ad infinitum – maar zolang er geen overtuigende weerlegging kwam, was ik hartstochtelijk voor. Net als Neelie. Totdat er dan toch een briljante weerlegging mijn berichtenbus binnen gleed. Hij komt van Kathalijne Buitenweg, Groen-Linkspolitica en tegenwoordig staatsraad bij de Raad van State, en hij schittert van eenvoud. (Zelf zegt ze er overigens bescheiden bij dat ze ongetwijfeld niet de eerste en enige is die dit heeft bedacht, en enig googelen leert dat antropoloog Liza Mügge, die voor het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoek deed naar representatie van vrouwen aan de top al iets soortgelijks opperde.)

Komt-ie: voer een quotum in voor mannen aan de top. 

Lees verder in de nieuwe OPZIJ. Koop OPZIJ in de winkel of bestel OPZIJ via de website.

Neemt u een jaarabonnement voor € 41,50? Dan krijgt u Hedy d’Ancona’s nieuwe boek ‘Vrolijk verval’ cadeau.