LIBRES ET ÉGALES

Vrijheid, gelijkheid, zusterschap

Wie onlangs dankzij een volledige vaccinatie of negatieve pcr-test in Nice, Zuid-Frankrijk belandde, kon zomaar tegen een prachtige fototentoonstelling aanlopen onder de pergola op de Promenade des Anglais. De gratis tentoonstelling Libres et égales van Sylvia Galmot werd hier op 8 maart 2021 geopend en de oorspronkelijk geplande drie maanden zijn voorlopig verlengd.

‘Vrouwen, moeders, meisjes, zusters… we moeten stoppen met overleven, maar moeten ópleven!’

Isabelle Adjani, actrice

Alle geportretteerde vrouwen zijn afkomstig uit Nice, uit diverse wijken beroepen. Deze 28 vrouwen staan voor het aantal dagen van de cyclus van de vrouw. Beroemd of niet, het zijn prachtige portretten die een boodschap van hoop overbrengen: “We zijn er, vrij en gelijk,” zegt Sylvia Galmot, de fotograaf van de tentoonstelling. De tentoongestelde Niçoises vertegenwoordigen de vrijheid en waardigheid van vrouwen,”, zegt Maty Diouf, afgevaardigde voor vrouwenrechten bij de gemeenteraad van Nice. “Het idee was om eer te bewijzen aan de vrouwen die de pluriformiteit van de stad vertegenwoordigen en die de durf en het leiderschap van morgen belichamen. Als ze alleen zijn, denken vrouwen dat ze onzichtbaar zijn, maar als we samen zijn, zijn we onoverwinnelijk.” Welke Nederlandse stad volgt?

Lees erover in de nieuwe OPZIJ. Koop OPZIJ in de winkel of bestel OPZIJ via de website.

Neemt u een jaarabonnement voor € 41,50? Dan krijgt u Hedy d’Ancona’s nieuwe boek ‘Vrolijk verval’ cadeau.

%d bloggers liken dit: