Hedy d’Ancona: een zonnige, zwierige feminist (3)

Astrid Theunissen sprak met een aantal van haar vrienden en vriendinnen.

Neelie Kroes, VVD-prominent, oud- minister en Eurocommissaris, president Nyenrode.:

“Ik vind haar een kei van een vrouw die een heldere koers vaart. Al vanaf heel vroeg knokt zij voor haar principes omdat ze vindt dat we als samenleving gelijkwaardiger moet worden. En dat doet ze nog steeds. Voor mij was emancipatie lange tijd geen issue. Ik geloofde dat wanneer je als vrouw de mouwen opstroopt en niet piept je als vanzelf aan de top kwam. Totdat ik steeds meer cijfers en onderzoeken onder ogen kreeg waaruit bleek dat het gros van de vrouwen niet doorstroomde naar de hogere functies. Toen ben ik in 2017 gaan pleiten voor vrouwenquota voor bedrijven. Hoewel ik een late bekeerling ben, heeft Hedy en de beweging waaraan zij deelnam, zeker invloed op mij gehad.”

Lees erover in de nieuwe OPZIJ. Koop OPZIJ in de winkel of bestel OPZIJ via de website.

Neemt u een jaarabonnement voor € 41,50? Dan krijgt u Hedy d’Ancona’s nieuwe boek ‘Vrolijk verval’ cadeau.

%d bloggers liken dit: