Journalist Barbara van Beukering (54) en haar dochter, journalist Milou Deelen (25): ‘Geen vlees en geen vliegtuig?’

Journalist Barbara van Beukering (54) wonend in Langweer, Friesland en haar dochter, journalist Milou Deelen (25) wonend in Amsterdam, verschillen regelmatig van mening. Vaak is de generatie waar ze uit komen bepalend voor de manier waarop ze tegen de dingen aankijken. Via WhatsApp nemen ze ons mee in hun discussies.

Milou Hoi mam! Hoe milieubewust vind jij jezelf, en je eigen generatie? X je dochter 

Barbara Ik vind mezelf op de schaal van 1 tot 10 wel een 7. Ik scheid alle afval, probeer zo min mogelijk vlees te eten en koop in toenemende mate mijn kleding bij tweedehandswinkels. En oh ja, ik gebruik niet of nauwelijks meer plastic tasjes en ik koop extra dure biologische hondenpoepzakjes die door het milieu afgebroken kunnen worden. Wat vind jij van mijn milieubewustheid? 

Milou Ik vind dat je goed je best doet, maar een 7 haal je echt niet. In jullie koelkast staan altijd blikjes bier, waarom geen flesjes. Waarom eet je überhaupt nog vlees? 

Barbara Wat betreft die blikjes, daar heb je een punt. Dat is pure luiheid, omdat we geen zin hebben om met kratjes te sjouwen. En vlees vinden wij nu eenmaal erg lekker. Een malse entrecote of gegrild lamskoteletje is niet te versmaden. Ik koop vlees wel bij een goede, liefst biologische slager, nooit meer in de supermarkt. 

Lees verder in de nieuwe OPZIJ. Koop OPZIJ in de winkel of bestel OPZIJ via de website.

Neemt u een jaarabonnement voor € 41,50? Dan krijgt u Hedy d’Ancona’s nieuwe boek ‘Vrolijk verval’ cadeau.