Paris Mozart Orchestra in Eindhoven, Claire Gibault is dirigent. Korting voor OPZIJ-lezers

Op dinsdag 5 oktober heeft Muziekgebouw Eindhoven een bijzonder symfonieorkest te gast in de serie Internationale Toporkesten: Paris Mozart Orchestra. Bijzonder omdat de chefdirigent een vrouw is, Claire Gibault. Ze maakt zich tevens sterk voor de positie van vrouwelijke dirigenten wereldwijd en voor de maatschappelijk kwetsbaren. Zo speelt het Paris Mozart Orchestra net zo lief op scholen, in gevangenissen en vluchtelingenkampen als op de grote concertpodia.

Claire Gibault was de eerste vrouw die voor de Berliner Philharmoniker stond, hét mannenbolwerk bij uitstek, en richtte een internationaal concours voor vrouwelijke dirigenten op, La Maestra. De winnares van 2020, Gladys Marli Vadel, zal in Eindhoven het tweede deel van het concert dirigeren. Een avond onder leiding van twee powervrouwen, met werken van Mozart, Brahms en Ravel. Solist is de jonge klarinettist Carjez Gerretsen, opgegroeid in Frankrijk docht met Nederlandse roots.

Lezers van Opzij kunnen met korting naar dit concert. Met deze kortingscode kost een ticket slechts € 15: parisopz en bestellen doe je gemakkelijk via mgehv.nl/pmo