Leren & doorgeven

In de nieuwe OPZIJ:

Dido de Wolf (1996) geeft colleges over kunstgeschiedenis, niet op de universiteit, maar aan ouderen. Via Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) slaat ze met haar colleges twee vliegen in één klap: zo kan ze mensen wat bijleren over kunstgeschiedenis én helpt ze eenzaamheid tegen te gaan door studenten en ouderen in contact te brengen met elkaar.

“Ik heb de bachelor kunstgeschiedenis gedaan en daarna de master Museum Studies aan de Universiteit van Amsterdam en ik merkte eigenlijk heel erg tijdens het schrijven van mijn scriptie, tijdens corona, dat ik iets meer wilde doen dan alleen maar binnen zitten,” vertelt Dido. “De stichting had de studievereniging van kunstgeschiedenis al een paar keer benaderd en ik had het al eens langs zien komen: lijkt het je leuk om colleges te geven aan ouderen?”


Juist toen veel van haar sociale leven stilviel door de lockdown en ze niet veel meer kon doen dan thuis zitten en aan haar afstudeerscriptie werken, wilde Dido zich inzetten. “Ik wil graag nog iets bijdragen in deze rare tijd waarin zeker ouderen heel eenzaam zijn. Jongeren eigenlijk ook. Iedereen.”

LEES VERDER IN OPZIJ. Bestel hieronder uw exemplaar of neem een abonnement.