ADELELE. VAN 19 TOT 30: PORTRET VAN EEN POPFEMINIST

In de nieuwe OPZIJ:

Van de supermarkt tot de sportschool: zangeres Adele is altijd en overal te horen, zelfs als ze jaren laat wachten op nieuwe muziek. Miljoenen mensen kunnen haar tranentrekkers over het leven en de liefde meezingen. Nu is ze terug met een gloednieuw album: 30. Dat ging niet stilletjes voorbij, met een groots interview bij Oprah in de tuin en een concert in het Griffith Park Observatory. Maar welke vrouw schuilt er achter al die poespas? Een portret van een onverwachts feministisch icoon.

De gemiddelde Nederlander kent Adele vooral van haar authentieke, soulvolle stemgeluiden herkenbare teksten over onbereikbare liefdes, nieuwe liefdes, verloren liefdes, enzovoort. We zijn allemaal een beetje Adele. Haar albums vernoemt ze steevast naar haar leeftijd en vervolgens verbreken deze parels vele wereldrecords. Ook vocaal technisch gezien geeft ze menig zangeres het nakijken, wat haar lof oplevert van muzikale wijsgeren. Het feit dat een persoon dóódgewoon en buitengewoon tegelijkertijd kan zijn, dat vat het fenomeen Adele nog het beste samen. Maar wie verder kijkt dan Hello, Skyfall en haar gloednieuwe single Hold on, ziet dat ze veel meer is dan alleen een kundige zangeres die hoog scoort op de sympathieladder.

LEES HET PORTRET VERDER IN OPZIJ. Bestel hieronder uw exemplaar of neem een abonnement.

%d bloggers liken dit: