Overlevingskunstenares Domitia

In de nieuwe OPZIJ:

Domitia Longina was keizerin van Rome van 81 tot 96. Ze overleefde de moord op haar paranoïde, wrede echtgenoot Domitianus. Dat was een hele prestatie, want meestal sleepten keizers vrouwen mee in hun val.
De tentoonstelling God op Aarde – Domitianus in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden besteedt aandacht aan Domitia’s overlevings-kunst en aan zijn ondergang.

LEES HET ARTIKEL VERDER IN OPZIJ. Bestel hieronder uw exemplaar of neem een abonnement.

Met topstukken uit wereldberoemde musea vertelt de tentoonstelling ‘God op aarde. Keizer Domitianus’ in het Rijksmuseum van Oudheden hun turbulente levensverhaal vol van keizerlijke rijkdom, liefde, macht en moord, tegen de achtergrond van het Rome van de eerste eeuw v. Chr. Te zien t/m 22 mei 2023, tickets via www.rmo.nl

Wilt u meer weten over Domitia en Domitianus?

RESERVEER HIER (KLIK)

Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden