‘Die traditionele rolverdeling is inderdaad nog steeds de norm. Die norm is ongelooflijk hardnekkig.’

In de nieuwe OPZIJ: Journalist Barbara van Beukering (54), wonend in Langweer, Friesland en haar dochter, journalist Milou Deelen (25), wonend in Amsterdam, verschillen regelmatig van mening.

Ze bespreken dat in de rubriek De Kloof

Barbara
Ha lieverd, ik lees op dit moment het boek ‘In voor-en tegenspoed, maar alleen als jij de afwas doet’ van Ragna Heidweiller. Zij heeft een gezin samen met Samuel Levie (van de overheerlijke worsten, die aan jouw vegetarische neusje voorbijgaan). Ragna beschrijft openhartig de scheve rolverdeling in hun relatie. Zij is gaandeweg chef huishouden en hoofdverantwoordelijke voor de kinderen geworden en dat bevalt haar allerminst. Ik vind het een goed boek omdat ik denk dat het, alle emancipatie ten spijt, nog steeds in verreweg de meeste relaties zo gaat als er kinderen komen. Wat denk jij?

Milou
Hoi mammie, die traditionele rolverdeling is inderdaad nog steeds de norm. Die norm is ongelooflijk hardnekkig. Als je afwijkt van die culturele norm, vooral als vrouw, krijg je te maken met veroordeling. Ik denk ook dat het de emancipatie in de weg staat. Hoe is volgens Ragna Heidweiller die scheve rolverdeling ontstaan? PS. Dat boek wil ik graag van je lenen als je het uit hebt!

LEES VERDER IN OPZIJ. Bestel hieronder uw exemplaar of neem een abonnement.

%d bloggers liken dit: