ANOUK: “Ik wil niet werken op een plek waar een aantal mannen jarenlang misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.”

Anouk (47) zit 25 jaar in het vak. De Haagse rockster brak in 1997 door met Nobody’s Wife. Nu is ze terug met een gevoelig nieuw album Trails of Fails. Een grote bek, een gouden strot en een klein hartje: eigenlijk is ze niets veranderd in die kwarteeuw. Ze weet wat ze wil en ook wat ze niet wil. Toen de beerpunt bij The Voice onlangs openging nam ze direct ontslag en noemde het programma een ‘corrupte bende’.

Wist Anouk echt niets van de toxische en seksistische werksfeer? Haar verbazing lijkt in alle publieke optredens oprecht, ze is zichtbaar geëmotioneerd en ze aarzelt na de bekendmakingen geen moment om ontslag te nemen, ondanks dat ze een van de bestbetaalde coaches van het programma schijnt te zijn. Ook is ze transparant over haar verhouding met de verdachten. “Al die mannen om wie het gaat, die mocht ik graag,” geeft ze toe bij Jinek. Maar in haar statement is ze glashelder: “Ik wil niet werken op een plek waar een aantal mannen jarenlang misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.”

LEES VERDER IN DE NIEUWE OPZIJ