De Nederlandse Carlijn Jacobs fotografeerde Beyonce voor haar nieuwste album

Het kan je niet zijn ontgaan: het nieuwe album Renaissance van Beyoncé is sinds dit weekend uit. De verwachtingen waren hoog, Queen Bey maakte ze allemaal waar. Het album wordt omschreven als een spetterend dansfeest. En het heeft ook nog eens een Nederlands tintje: fotografe Carlijn Jacobs maakte de iconische coverfoto van de zangers op een lichtgevend paard.

Carlijn Jacobs (1991) woont momenteel in London en Parijs. Ze houdt van surrealistische elementen en noemt ze haar stijl onder meer iconisch. Eerder was haar werk te zien in FOAM, daar vertelde ze dat ze in haar werk niet naar perfectie streeft, maar naar onconventionaliteit.

In een interview met het AD vertelt ze meer over de opdracht van Beyoncé. Ze heeft geen idee hoe ze bij haar uitkwamen. “Ik kreeg opeens een aanvraag vanuit haar team. Ik heb geen flauw idee. Misschien zagen ze iets van mij dat hen aansprak?”

Dat denken we wel, want eerder fotografeerde Jacobs Kim Kardashian en haar gezin voor Vogue, maar ook Bella Hadid en Kendall Jenner. Who’s next?