Hoe de Spaanse body positivity-campagne toch niet zo positive uitpakte


De zomer is voor iedereen; dat is het idee achter de body positivity-campagne dat Spanje heeft gelanceerd. Het Spaanse ministerie van Gelijkheid wil zo dat alle lichamen worden gerespecteerd. Een mooie campagne, of toch niet?


De campagne ‘De zomer is ook van ons’ bestaat uit een poster met daarop verschillende vrouwen aan het strand. “Vrouwen krijgen in de zomer vaker opmerkingen over hun lichaam, dat tast hun zelfrespect aan,” vertelt Antonia Morillas, de directeur van het Spaanse Vrouweninstituut.

Toch kwam er kritiek op de campagne. Deze week bleek dat de vrouwen op de poster geen toestemming hebben gegeven om hun foto te gebruiken. Eén van de foto’s van de vrouwen is niet echt: een beenprothese is gephotoshopt naar een echt been. En waarom richt de campagne zich alleen op vrouwenlichamen?

Op Twitter heeft de ontwerper van de poster inmiddels haar excuses aangeboden.

%d bloggers liken dit: