Dr. Jane Goodall krijgt een eigen barbie om jonge meisjes te inspireren

Barbie Jane Goodall

Speelgoedmaker Mattel, bekend van de Barbie-poppen, heeft een pop uitgebracht geïnspireerd op de bekende primatoloog Jane Goodall. De Barbie is gemaakt van gerecycled plastic.

De pop is gekleed in een kaki shirt en een korte broek en houdt een notitieblokje vast. Ze lijkt op Goodall in haar jongere jaren, als twintiger vertrok zij naar Tanzania om onderzoek te doen naar de chimpansee.

Inspiring women
De barbiepop is onderdeel van de collectie ‘Inspiring Women.’ De nieuwe Jane Goodall-Barbie komt in het rijtje van eerdere poppen uit de serie: Amelia Earhart, de eerste vrouw die in haar eentje over de Atlantische Oceaan vloog, kunstenaar Frida Khalo en natuur- en wiskundige Katherine Johnson.

Lisa McKnight, Executive Vice President en Global Head van Mattel: “Kinderen hebben meer rolmodellen nodig zoals Dr. Jane Goodall. We hopen dat deze collectie van vrouwen in de wetenschap en het natuurbehoud kinderen inspireert om meer te leren over groene carrières, hoe ze de planeet kunnen beschermen en duurzame verhalen na kunnen spelen door middel van poppenspel.”