Kijktip: de serie Intimidad (Netflix)

Een uitgelekte sekstape gooit roet in het eten van een succesvolle politica. En een andere vrouw pleegt zelfmoord nadat er een intieme video van haar bewust wordt verspreid. Intimidad gaat over privacy, intimidatie en vooral over sterke vrouwen.

De gemeenteraadsverkiezingen in Bilbao komen eraan en Malen Zubiri (gespeeld door Itziar Ituño, bekend van onder andere La Casa del Papel) besluit zich te kandideren voor het burgemeesterschap. Haar (voornamelijk mannelijke) conculega’s werken haar tegen en dan verschijnt er ook nog eens een intieme video van haar online. Ze werd gefilmd terwijl ze met haar minnaar, niet haar man dus, op het strand seks heeft. Een mediastorm is het gevolg.

Ane Uribe verdrinkt zichzelf aan het begin van de serie. Ze blijkt het slachtoffer te zijn van veel pesterijen van haar collega’s nadat er seksvideo van haar uitlekt. Haar zus Begoña komt erachter dat iemand de video bewust heeft gelekt.

De vrouwen gaan op zoek naar wie de video’s hebben gelekt en waarom. Ze blijven niet in hun slachtofferschap hangen, maar laten zien sterk te zijn. Sterk om een aanklacht in te dienen bij de politie, zich uit te spreken en door te gaan met hun leven.

Kijk hier de trailer van de serie.