GOAT Serena Williams hint op afscheid van het tennis

In een interview met Vogue kondigt tennisster Serena Williams het einde van haar carrière aan. “I don’t want it to be over, but at the same time I’m ready for what’s next”.

In het interview vertelt ze: “I have never liked the word retirement. It doesn’t feel like a modern word to me. I’ve been thinking of this as a transition, but I want to be sensitive about how I use that word, which means something very specific and important to a community of people. Maybe the best word to describe what I’m up to is evolution. I’m here to tell you that I’m evolving away from tennis, toward other things that are important to me. A few years ago I quietly started Serena Ventures, a venture capital firm. Soon after that, I started a family. I want to grow that family.

Williams is de enige tennisster die Olympisch kampioen werd en alle grandslams won zowel in het enkel- en dubbelspel (vaak met haar zus Venus). Ze won zo’n 95 miljoen dollar aan prijzengeld. Ook buiten de tennisbaan is ze actief, zo heeft ze onder andere een fonds opgezet dat zwarte vrouwen helpt een eigen bedrijf op te zetten. “Het vrouwentennis zal het gemis straks enorm voelen, maar we gunnen het haar van harte,” zegt Marcella Mesker in een interview met de NOS over het stoppen van Williams. Daar sluiten wij ons helemaal bij aan.