Tineke de Nooij, de eerste Nederlandse vrouwelijke radio DJ, is weer terug op de radio

Vanaf morgen is Tineke de Nooij elke zaterdag- en zondagavond van 23:00 uur tot 00:00 uur te horen bij Radio Veronica. Dat is het station waar ze op 18-jarige leeftijd begon. Ze was de eerste vrouw op de radio met programma’s als Koffietijd met Tineke.

In de jaren tachtig begon ze ook voor de tv te werken. Vorig jaar stopte ze met haar programma TinekeShow op Radio 5. Na een speciale ‘veteranen uitzending’ op Veronica gaf ze aan spijt te hebben van haar besluit om te stoppen met radio maken. Voor de 81-jarige is thuiszitten geen optie. Als je zestig jaar lang alles hebt gedaan op dit gebied, dan moet je eigenlijk niet stoppen. Radio maken zit in me: ik zet die koptelefoon op en het is er,” aldus Tineke. Wij gaan luisteren! 1,2,3,4,5,6, 7, 8, 9 … Tiiiineke!