Zo vraagt de Leidse Soroptimistclub aandacht voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

De Soroptimistclub Leiden Aurora heeft samen met wat helpers zo’n 450 uur steentjes geplakt op een zogeheten social sofa. Met de bank vragen ze aandacht voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Ieder jaar organiseert UN Women van 25 november tot en met 10 december ‘Orange the World’, de wereldwijde campagne tegen geweld met tegen vrouwen. In ons land wordt UN Women Nederland hierbij ondersteund door de vrouwenserviceclubs Soroptimist International en Zonta. De oranjekleurige bank refereert naar Orange the World. 

Met de oranje bank willen ze een ontmoetingspunt creëren voor de buurtbewoners en andere bezoekers van het Kooiplein in Leiden. Het moet een plek worden waar vrouwen en meisjes zich veilig voelen en hun leed of verdriet, maar ook mooie momenten kunnen delen. Maar ook anderen zijn natuurlijk welkom om op de bank plaats te nemen.

QR-code
Op de bank is een plaatje met een QR-code bevestigd die leidt naar informatie over huiselijk geweld en Orange the World maar ook over het Huis van de Buurt de Kooi en over het Soroptimisme. Corrie van der Laan, van de  Leidse Soroptimistclub, vertelt: “We hopen dat de bank voor vrouwen en meisjes die te maken hebben met geweld de drempel verlaagt om hulp te zoeken of er in ieder geval met anderen over te praten.” De eerste steentjes zijn geplakt op 30 april, de laatste op 15 juli. De bank is nu opgeslagen in een loods in afwachting van de omgevingsvergunning. Zodra die er is, wordt de plaatsing een groot feest. Naar verwachting zal dat in het najaar kunnen gebeuren.


%d bloggers liken dit: