Zusterschap: online support voor feestende Finse premier Sanne Marin

‘De coolste premier ter wereld’ of juist onprofessioneel. De Finse premier Sanna Marin, van wie eerder deze week privéfilmpjes waarop ze danst op een feestje, krijgt veel reacties. Zowel kritiek, maar ook veel steun. Vrouwen uit de hele wereld posten filmpjes van zichzelf op social media waarin ze dansen en zich solidair tonen met Marin.


Afgelopen week verscheen er een filmpje waarin je Marin uitbundig ziet dansen met vrienden op een feest. Neem die gaan we niet delen – voegt niks toe. Sommige mensen vonden het ongepast voor een premier, er werd gesuggereerd dat ze alcohol op had (wat erg!) en anderen eisten een drugstest. Ze ontkent het gebruik van drugs en wilde daar zelfs een test voor laten doen. Maar, ze zei ook: “Ik ga exact dezelfde persoon zijn die ik tot nu toe ben geweest.”

En terecht, want een premier mag toch wel naar een feest toe? “Ik hoop dat in het jaar 2022 wordt geaccepteerd dat zelfs besluitvormers dansen, zingen en naar feestjes gaan,” aldus de coole premier.

Veel vrouwen supporten haar. Vrouwen uit de hele wereld plaatsen filmpjes online waarin ze lekker aan het feesten zijn. Moet kunnen toch. Dat is het echte zusterschap!