Deze ontwerpster tovert oude Nike sneakers om tot onweerstaanbare heels

Ontwerpster Ancuta Sarca verzet zich tegen de fast fashion industrie met haar opvallende pumps. Door oud en nieuw, luxe en athleisure, mannelijkheid en vrouwelijkheid met elkaar te combineren, geeft Sarca oude Nikes een nieuw leven.

De Roemeense Ancuta Sarca studeerde BA en MA in Fashion Design aan The Art and Design University of Cluj-Napoca in Roemenië. Tijdens haar master heeft ze werkervaring opgedaan bij het Britse label Meadham Kirchhoff en na haar afstuderen begon ze te werken als assistent ontwerpster bij Ashish Gupta.

Tijdens haar verhuizing realiseerde Ancuta zich dat ze enorm veel schoenen had, met name sportschoenen en heels, waarvan er veel kapot waren of te oud. “Ik voelde me slecht omdat ik ze weggooide, dus besloot ik een oplossing te vinden om ze opnieuw te gebruiken en ook iets te maken dat ik graag zou dragen. Het is namelijk echt belangrijk dat wij, de consumenten, ons meer bewust worden van de kwetsbaarheid van onze planeet en de gevolgen van onze daden voor het welzijn van de volgende generatie.”

Grenzen verleggen
Toch benadert Ancuta duurzaamheid op een luchtige manier. Met haar collectie kittenheels (met veelal onderdelen van oude Nike sneakers) wil ze sportschoenen in een ander daglicht plaatsen en grenzen verleggen. Met als resultaat een speels nieuw muiltje!

“Natuurlijk kan het op het eerste gezicht verwarrend lijken om het Nike logo te zien, maar daarom moeten we er dieper op ingaan. Ik geloof dat het herinterpreteren van reeds gemaakte items ook origineel kan zijn,” aldus Ancuta Sarca. Wij zijn fan!

%d bloggers liken dit: