De leukste hoeden uit Amsterdam, Athene en Barcelona

Onmisbaar op een zonnige vakantie is een mooie hoed. Sinds deze zomer de trend. Zoek je er eentje die direct de eyecatcher van je look wordt? Wij hebben de drie tofste merken voor je op een rijtje gezet.

Demure
Yuki Isshiki is het brein achter het in Amsterdam gevestigde Demure Couture. Het merk specialiseert zich in de productie van op maat gemaakte hoeden, die via traditionele couture methoden worden gemaakt. De visie van het merk is dat een hoed een accessoire moet zijn voor een lange tijd. Aan ELLE-magazine vertelde ze een paar jaar geleden dat haar hoedenatelier vol staat met spullen die haar inspireren tijdens het ontwerpen, zoals: kerstdecoraties, porseleinen katjes, een oude typemachine, kinderboeken en allerlei persoonlijke spullen die ze uit Japan meenam, zoals onder andere haar oma’s oude woordenboek.

Blanc hats
Konstantinia Vafeiadou voltooide haar studies in Fine Arts en Costume Design aan het Londen College of Fashion, en ontwikkelde een passie voor vakmanschap en design. Dit inspireerde haar om te experimenteren met hoedenmaaktechnieken. Vanuit deze passie en experimenten kwam hoedenmerk Blanc van de grond. Al haar ontwerpen hebben als uitgangspunt functionaliteit en elegantie. Naast dat er standaard collecties worden uitgebracht krijgt Vafeiadou ook regelmatig het verzoek om op maat te ontwerpen. Goede tip: er is nu sale.

Eliurpí
Elisabeth Urpí is co-founder en designer van het in Barcelona gevestigde merk ELIURPÍ. Het merk werd in 2010 opgericht door Elisabeth zelf en haar partner en fotograaf Nacho Umpiérrez. Ze begonnen klein, maar zijn nu wereldwijd bekend. Naast dat ze momenteel het design ‘Flower Fascinator’ in de collectie hebben (wat zo goed als kunst is, als je het ons vraagt) hebben zij ook de classic ‘Le grand hat’ in de collectie. De naam zegt het al ‘Le grand’ en groot is hij zeker! Hij heeft namelijk een doorsnede van 100 cm en kan naast dat het een eyecatcher is, dus eigenlijk ook als fashionable parasol dienen. Win win situatie dus.