5x de beste feministische Insta-accounts

Van bekende influencer Vivian Hoorn die zich inzet voor body confidence tot de eerste zwarte moslimvrouw die aanvoerster is van het nationale team van Somalische vrouwen. Deze accounts op Instagram moet je zeker volgen voor de nodige inspiratie.

The Titty Mag
Feminisme en kunst is waar het om draait op het account van The Titty Mag. De focus ligt op creatief talent. Cathelijne Blok, oprichtster van het account kwam op het idee om al het creatieve werk te verzamelen en te cureren op één account. Het is als het ware een digitaal museum van creatief werk met een feministische inslag.

Milou Deelen
Journalist en feminist Milou Deelen, voor OPZIJ geen onbekende, strijdt tegendraads en provocerend voor structurele – seksuele – gelijkheid. Ondanks dat ze regelmatig veel narigheid over zich heen krijgt is ze niet te stoppen. Haar strijdbaarheid en moed is indrukwekkend en ze is dan ook voor vele vrouwen een inspiratie om op te staan tegen onrecht.

Iqra Ismail
“Velen konden niet bevatten dat een vrouw voetbal speelt, laat staan een zwarte moslimvrouw die het doet. Er zijn problemen geweest in termen van wat voor soort kleding ik draag, de houding van andere teams, van mijn eigen spelers, van fans en van managers – ik heb het allemaal onder ogen gezien, maar niets heeft me nog tegengehouden en ik denk ook niet dat dat zal gebeuren.”Iqra Ismail. Ze is de eerste aanvoerster van het nationale team van Somalische vrouwen.

Gurlstalk
Een veilige plek waar je je verhaal kunt doen en waar er naar je geluisterd wordt, dat is iets dat Adwoa Boach belangrijk vindt. Dit is dan ook de reden dat ze is begonnen met het account Gurlstalk. Ze organiseert online evenementen waarbij haar publiek met elkaar kan praten en luisteren naar onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Vivian Hoorn
Vivian Hoorn is artdirector, fotograaf en co-founder van Scala Management. Op haar Instagram deelde onlags nog prachtige foto’s van haar shoot in Vogue. Vivian heeft inmiddels zo’n half miljoen volgers op Instagram. Ze is voor veel vrouwen een grote inspiratiebron als het gaat om body positivity. Wat zij overigens zelf liever body confidence noemt.

Er zijn zeker nog meer accounts die we móéten volgen op social media. Tip ze ons gerust!