Marianne Verhoeven 8 juni 1959 – 26 augustus 2022

Lezers van OPZIJ wisten dat dit bericht zou komen. En hoewel het veel later dan gedacht kwam, was het toch nog onverwacht. Hoofdredacteur Marianne Verhoeven is op 26 augustus j.l. overleden, ruim acht maanden nadat bij haar een zo goed als onbehandelbare hersentumor werd vastgesteld. Hoewel dat steeds moeilijker werd is ze nog tot bijna het laatst betrokken gebleven bij de totstandkoming van OPZIJ, redactieleden bezochten haar aanvankelijk thuis en later in het hospice. Tot het laatst werd er gelachen en een goed glas wijn gedronken.

We missen haar verschrikkelijk terwijl we moeten nadenken over ‘hoe nu verder?’, de woorden die ze ook sprak bij de neuroloog die haar het slechte nieuws vertelde. Daar had ze maar een paar seconden voor nodig. Dat gaat ons zeker niet lukken, zo snel. Wat we wel al weten: in het volgende nummer van OPZIJ praten we uitgepraat over haar.