Dit is de vrouw achter de miljoentransfer van Matthijs de Ligt

Ze wordt de machtigste vrouw in de voetballerij genoemd. De Braziliaanse Rafaela Pimenta is de zaakwaarnemer van topvoetballers.

Matthijs de Ligt voor 80 miljoen euro van Juventus naar Bayern München. Was getekend Rafaela Pimenta. Ook was ze verantwoordelijk voor de transfer van Paul Pogba van Manchester United terug naar Juventus en Erling Haaland van Borussia Dortmund naar Manchester City. Voor die deals en de salarissen krijgt zij behoorlijke commissies.

Ze was de rechterhand van Mino Raiola  (de bekende voetbalmakelaar onder andere van  Zlatan Ibrahimovic) die eind april overleed. Een goed duo, ze kon hem als een van de weinigen tot de orde roepen en samen onderhandelden ze keihard voor hun kantoor One. Daarvoor wertke ze bij de Braziliaanse mededingingsautoriteit als jurist, ze studeerde rechten aan de Univertiteit van Sao Paulo. Sinds zijn overlijden treedt zij naar buiten in de wereld van de toptransfers.  

Op Amazon is momenteel de documentaire The Pogmentary, over het leven van voetballer Pogba, daarin zegt de voetballer dat hij ‘Tante Rafa’ ziet als mentor en tweede moeder.

Sinds het overlijden van Raiola worden zijn zonen achter de schermen klaargestoomd voor een carrière in de voetbalmakelaardij. Maar vooralsnog staat Pimenta aan het hoofd, wat haar de machtigste vrouw in de voetballerij maakt.