#TGIF: 3 tips voor het weekend

Het weekend staat voor de deur. Nog geen plannen? Geen zorgen, wij hebben leuke tips.

Podcast: The Receipts
In The Receipts schuif je aan bij de girltalk van Audrey Indome, Tolani Shoneye en Minela Sanchez. De podcast bestaat sinds 2016 en heeft sindsdien de hitlijsten bestormd. De vrouwen praten over verschillende feministische en niet-feministische onderwerpen, zoals ras, religie, seks, relaties en mental health. De podcast is te beluisteren via Spotify.

Film: Corsage
Sisi, de keizerin van Oostenrijk lijdt een luxeleventje maar voelt zich erg eenzaam. Ze staat bekend om haar kledingstijl en wordt aanbeden door haar schoonheid. Ze kijkt ernaar uit om de muren van het paleis te verlaten en op bezoek te gaan bij oude geliefden. In 1877 viert ze haar 40ste verjaardag, een dag die twee kanten heeft. Ze gaat de strijd aan met de keizerlijke rol die ze moet vervullen. De film corsage is vanaf donderdag 15 september te bekijken via Pathé Thuis.

Tentoonstelling: “Here We Are”!
De tentoonstelling ‘Here We Are!’ is een viering van ruim 100 vrouwen die bepalend zijn voor design. Vrouwen verleggen tegenwoordig de grenzen van wat we design noemen en voor wie het wordt gemaakt. Duurzaamheid en de nieuwste technologieën zijn hierin leidend. In deze tentoonstelling vind je bijzondere meubels, keramiek, glaswerk, juwelen, mode, grafische vormgeving en textiel.
Te bezoeken tot en met 30 oktober in de Kunsthal in Rotterdam