#ThisisUs! Zo kan de borstencover ook

Damn, Honey, FMNST en fotograaf Mona van den Berg hebben een alternatieve cover gemaakt van de veelbesproken borstencover van het magazine Linda. Een diverse en inclusieve cover welteverstaan.


Linda kwam in september met een magazine dat in het teken stond van boobies. Op de cover stonden bekende vrouwen met hun borsten bedekt. Het was de bedoeling om borsten te normaliseren, aldus hoofdredacteur Karin Swerink. Maar reacties op de coverfoto verweten het blad niet representatief en inclusief te zijn.

Dan laten wij zien hoe het ook kan, dachten Damn, Honey, FMNST en fotograaf Mona van den Berg. Het resultaat is een foto van onder andere een trans vrouw, een vrouw in een rolstoel en een non-binair persoon. Initiatiefnemer Nydia van Voorthuizen: “Je moet pas tot publicatie overgaan als die diversiteit er is. Ik weet zeker dat als Linda naar vrouwen in een rolstoel of transvrouwen had gezocht, ze ook gevonden zouden zijn.” Ze vervolgt: “Linda wil graag bekende mensen op de cover. En die voldoen doorgaans weer aan het traditionele schoonheidsideaal. Als Linda deze vrouwen op de cover blijft zetten, dan zit je in een cirkel. Als je jezelf niet terugziet in de mainstreammedia, dan ga je kritischer zijn over je lijf. En wat als mooi wordt gezien, is ook maar gewoon bedacht. Als je rimpels hebt, dik bent of een handicap hebt, kun je ook mooi zijn.”


%d bloggers liken dit: