5 x woman owned business

Van traditionele Indiaase kledingstukken tot skincare. Deze 5 woman owned businesses zijn allen even uniek op hun eigen manier. En daarom zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Sissel Edelbo
Achter het merk Sissel Edelbo staan 2 vrouwen, Jeanne Sissel Thomsen enChristina Edelbo, voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel staat. In India zoeken ze naar de allermooiste vintage stoffen, om deze vervolgens om te toveren in nieuwe sari’s. Dat zijn traditionele Indiase kledingstukken die om het lichaam gedrapeerd worden. Upcyclen dus. De stoffen zijn uniek, opvallend en gewoon prachtig. Naast sari’s bestaat de collectie momenteel uit jurken, tassen en zelfs interieur items.

Gisou
Gisou is opgericht door de bekende Nederlandse Negin Mirsalehi. Haar familie houdt al zes generaties lang bijen. “Mijn moeder als kapster in opleiding, en als vrouw van een imker ontdekte al snel hoe sterk de voedende eigenschappen van honing waren, en dus wonderen konden verrichten voor ons haar. Nadat er enkele jaren geëxperimenteerd werd, slaagde mijn moeder erin de perfecte haarverzorgingsformule met honing te creëren, gemaakt met honing uit onze bijentuin.” Naast dat Negin ook zelf een gepassioneerd imker is, heeft ze ook altijd een passie voor mode en schoonheid gehad. Een paar jaar later werd dan ook Gisou geboren. Het eerste product dat er werd gelanceerd was de iconische Honey infused hair oil. Inmiddels heeft ze naast een lijn met goedlopende haarproducten (en hairtools) ook nog niet zo lang geleden face oil, lip oil en beautybalm gelanceerd.

Clay and Glow
Het begon allemaal toen Julia Veer 21 jaar was. Ze had meerdere allergische reacties door het gebruik van diverse huidverzorgingsproducten. Daarnaast was ze ook altijd op zoek naar een product dat er aantrekkelijk uitzag. De combinatie van een goed werkend én mooi product miste ze. “Als ik een probleem heb, zullen er vast meer mensen zijn die dit probleem herkennen. En ik wilde met een oplossing komen” aldus Julia. Clay and Glow is een van de weinige skincare merken in Nederland met producten die bijna volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaan.

Cassie Arnold Art
Cassie behaalde haar BFA in Visual Art Studies aan de Universiteit van Noord-Texas. Ze heeft de laatste jaren lesgegeven op diverse middelbare scholen en haar werk tentoongesteld in Fiberart International. “Mijn werk verkent de onuitgesproken en taboe-onderwerpen verbonden met het leven als vrouw. Of het nu geïnspireerd is door een miskraam, borstvoeding, of de transformerende vrouwelijke vorm, mijn kunst moedigt alle mensen aan om een open en ongegeneerde dialoog aan te gaan. Door het gebruik van traditionele vezeltechnieken zoals breien, hoop ik het culturele verhaal van “vrouwenwerk” uit te dagen en te veranderen. Steek voor steek is het mijn doel om de stereotypen rond vrouwen, hun lichaam, hun werk, hun capaciteiten en hun leven te doorbreken.” Cassie breit onder andere tops / bh’s als kunstvorm voor allerlei diverse borstvormen, waarachter elke keer weer een ander verhaal schuilt. Alle stuks zijn dan ook even uniek.


Noëlle Styling
Interieurontwerper Noëlle Baartmans heeft ervaring opgedaan als stylist bij Danie Bles, en heeft een grote liefde voor reizen en interieur. Haar inspiratie haalt ze dan ook uit de reizen die ze maakt. Elke reis gaat ze op zoek naar vondsten voor in haar atelier aan de Gerard Doustraat 134 in Amsterdam. Haar atelier fungeert op vrijdag en zaterdag ook als winkel, waar ze naast de unieke stukken die ze zelf heeft verzameld ook designerpieces aanbiedt. Ze vertelt: “Met projecten in Frankrijk, Spanje, Ibiza en het Verre Oosten kan ik zeggen dat elk project uniek is. Het begint met een moodboard, waar de verschillende ideeën zich vormen tot een samenhangend beeld. Samen met de klant kijken we naar alle details, de kleuren, de materialen, het budget en de planning, om het project tot leven te brengen, of het nu alleen de woonkamer is of het gehele huis.”


%d bloggers liken dit: